Sähköinen resepti ja reseptien uusiminen

Sähköinen resepti on käytössä koko Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella kaikissa terveyskeskuksissa ja myös kaikilla Pohjois-Karjalan apteekeilla on valmius ottaa vastaan eReseptejä eli lääkemääräyksiä, jotka lääkäri kirjoittaa sähköisesti. Sähköiset reseptit tallennetaan valtakunnalliseen Reseptikeskukseen. Reseptikeskuksen rekisterinpitäjä on Kela.

Hakiessasi lääkettä apteekista ota mukaan Kela-korttisi ja mahdollinen potilasohje, jonka lääkäri on sinulle tulostanut (ei pakollinen). Apteekki tarkistaa reseptipankista sinulle määrätyt lääkemääräykset ja toimittaa niistä haluamasi lääkkeet.  Jos sinulla on henkilökohtaiset pankkitunnukset ja netti käytössäsi, voit tarkastella omia sähköisiä reseptejäsi www.kanta.fi sivustolta, kohdasta ”omien tietojen katselu”, niin tiedät mitä reseptejä sinulla on tallennettuna reseptipankkiin.

Reseptin voimassaoloaika on vuosi. Vuoden ajan lääkettä voi hakea reseptillä, jos sitä on reseptissä jäljellä. Yli vuoden vanha resepti, tai resepti, jossa ei ole lääkettä jäljellä tulee uusia.Kun resepti menee tyhjäksi tai se on vanhentumassa, voimme apteekista lähettää halutessasi reseptin uusintapyynnön sähköisesti lääkärille. Sähköisen reseptin uusimispyynnön lähettäminen on apteekkimme asiakkaille maksuton palvelu (ennen 3 euroa).